15-åring knivmördad på skola i Skåne – Gärningsmannen är 14 år

Göingeskolan Foto: Östra Göinge kommun
  • Måndag 11 jan 2016 2016-01-11
E-post 221

BROBY En 15-årig pojke höggs under eftermiddagen idag ihjäl på en skola i Skåne. Gärningsmannen, en 14-årig pojke, har under eftermiddagen och kvällen förhörts av polis. – Han är överlämnad till socialtjänsten efter förhöret, säger polisens presstalesman till Nyheter Idag.

Strax före klockan ett idag bröt någon form av bråk ut mellan en 14-årig och en 15-årig elev på Göingeskolan i Broby i Östra Göinge kommun. Vid bråket knivskars 15-åringen av den 14-årige skolkompisen.

– Det är en kniv som har använts i samband med händelsen, men exakt vilken typ av kniv är ingenting vi har kommenterat tidigare och det är ingenting vi kommenterar nu heller, säger polisens presstalesman Jimmy Modin.

Flera personer uppges ha blivit vittnen till hela eller delar av förloppet och har förhörts av polisen.

– Vi har pratat med en hel del personer där, men vad som har sagts i de förhören är ingenting vi kan kommentera nu.

14-åringen omhändertogs av polisen och togs med för förhör. Till en början rubricerades händelsen som försök till mord, men 15-åringen avled senare på sjukhus av sina skador och brottsrubriceringen blev då istället mord.

Efter att polisförhöret avslutats under kvällen överlämnades 14-åringen till sociala myndigheter.

– Vi går igenom de uppgifter vi samlat in under dagen och resultatet av de utredningsåtgärder vi gjort för att ge oss en bild över vad som hänt. Efter det får vi ta beslut om hur vi ska gå vidare med ärendet, säger Modin.

Sommaren 2014 gjordes det nedlagda Brobysjukhuset om till asylboende och orten har kommit att bli en viktig transitort för asylsökande. På sociala medier och internetforum förekommer spekulationer om vilka de inblandade är och det florerar även namn på såväl den misstänkte som den döde pojken.

Men polisen vill inte säga någonting om de inblandade mer än deras ålder och att de är pojkar.

– Vi svarar inte på vilka rykten eller spekulationer som skrivs på diverse internetforum eller andra internetsajter, utan vi jobbar med den här förundersökningen ett steg i taget, säger Jimmy Modin.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag