15 marockaner påstås våldtagit åsna och sedan behandlats för rabies

Arkivbild. Foto: mhobl
Arkivbild. Foto: mhobl
  • Fredag 11 aug 2017 2017-08-11
E-post 12033

MAROCKO 15 minderåriga marockaner behandlas för rabies efter att ha förgripit sig sexuellt på en åsna i landsbygdskommunen Sidi Kamel i norra Marocko. Det skriver Rabatbaserade Morocco World News.

Uppgifterna ifrågasätts

Efter att artikeln publicerats har Nyheter Idag blivit uppmärksammade på att uppgifterna i den här storyn ifrågasätts av franskspråkiga Le Desk.

Bland annat ifrågasätts uppgifterna ur ett filmklipp som kan ha feltolkats, men även att pojkarna verkligen smittades av rabies.

Rubriken på vår artikel har uppdaterats, men i övrigt är texten densamma.

De drabbade beskrivs som ”sexuellt frustrerade barn och tonåringar” som nu vårdas på sjukhus i den närbelägna staden Mechra Bel Ksiri. Bland annat får de rabiesvaccin då de misstänks ha smittats av åsnan.

Händelsen beskrivs som mycket stressande för de drabbade familjerna och fallet har blivit föremål för hån och förlöjligande på orten. Det finns misstankar om att fler smittats med rabies, men att vissa familjer söker vård på annan ort för att undvika att det kommer ut att just deras barn är inblandade.

Lokala myndigheter letar efter eventuella fler personer som kan ha ”närmat sig” och ”beundrat” djuret för att förhindra att rabies sprider sig bland befolkningen. Ägaren till åsnan har dessutom beordrats att avliva den för att förhindra att fler drabbas.

Rabies är en virusburen sjukdom som i de flesta fall smittar människor genom bett från djur som lever nära inpå oss. Hundar, katter och tamboskap men även skunkar, rävar och tvättbjörnar kan sprida viruset till människor. Rabies kan i teorin även överföras sexuellt, även om det är en betydligt ovanligare smittväg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag