150-tal i oroligheter med knivar och fyrverkerier när fest spårade ur i Uppsala

Foto Google Maps
Foto Google Maps
  • Måndag 17 jul 2017 2017-07-17
E-post 216

UPPSALA En fest i Nyby i Uppsala spårade ur natten till söndagen och orsakade oroligheter i stadsdelen. Flera personer larmade polis som fick rycka ut och lugna ned bråkstakarna.

Det var vid halv ett-tiden natten till söndagen som polisen larmades till Fänrik Ståls gata i Uppsala med anledning av ett större bråk. Polisen skriver på Twitter att 150 personer befann sig på platsen varav ett 50-tal uppträdde ”ordningsstörande”.

– Det var ett bråk med ett 50-tal inblandade och det är flera anmälare som ringer om det här, berättar polisens presstalesman Christer Nordström för Nyheter Idag.

– Tydligen har det varit en fest där med ett antal gäster, och det här har spårat ur, fortsätter han.

Polisen lyckades sära bråkstakarna åt och hälften av dem gav sig av mot Uppsala centrum.

– Man pratar om knivar och fyrverkerier, men ingen har sett något och ingen vill berätta vad som har hänt, säger Nordström.

Bortsett från skador på festlokalen gjordes ingen anmälan om brott. Det framgår inte av polisens interna händelserapport vad det var för fest som spårade ur och vilka som deltog på den. Det är dessutom oklart vilken lokal den hölls i.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag