16-åring begärs häktad för grov våldtäkt på kvinna i 80-årsåldern

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 25 jul 2022 2022-07-25
E-post 404

På fredagen greps en 16-årig pojke som misstänkt för grov våldtäkt på en kvinna i 80-årsåldern. Nu har åklagaren begärt 16-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande.

Den misstänkta våldtäkten skedde i kvinnans hem i centrala Ed på torsdag förmiddag. Enligt polisens uppgifter fanns det ingen koppling mellan den misstänkta 16-åringen, som har ett svensksklingande namn, och brottsoffret.

– Man kan säga att det var samlade uppgifter i målet som visade på att den här personen var en tänkbar gärningsperson. De samlade uppgifterna gjorde att han anhölls i sin frånvaro på fredagsmorgonen och greps på förmiddagen, säger Daniel Edsbagge, åklagare i ärendet, till Expressen.

Läs även: Våldtog – och åkte på storstryk

Det sexuella ofredande 16-åringen misstänks för ska röra  en annan händelse och ett annat brottsoffer.

– Det är en annan målsägande. Det är en händelse som är frikopplad men som ligger nära i tiden, säger Edsbagge till Expressen.

16-åringen har tidigare dömts till ungdomsvård för en misshandel som begicks i april 2021. Hans advokat Peter Ekelund säger till Expressen att hans klient förnekar brott.

– Han har inget med det här att göra är hans inställning, säger Ekelund.

Läs även: Våldtog äldre kvinna – döms

Läs även: Äldre par brutalt rånade i hemmet – instängda på toaletten i tre dygn

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag