16-åring misstänks ha mördat fel bror

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 23 aug 2023 2023-08-23
E-post 0

En 16-åring har gripits av polis som misstänkt för mordet på en man på Dalhem i Helsingborg på tisdag morgon. Enligt uppgifter till Sydsvenskan kan den misstänkte mördaren ha skjutit ihjäl fel person.

På tisdag morgon sköts en man i 20-årsåldern ihjäl med flera skott när han satt i en bil på Dalhem i Helsingborg.

Kort efter mordet greps en 16-åring som misstänkt på Berga Industriområde. Ett beslag ska ha gjorts i samband med gripandet, men det är oklart vad som tagits i beslag.

Polisen är förtegen om gripandet.

– Vi har gripit en tonåring, i övrigt har jag inget ytterligare att meddela, säger Evelina Olsson, presskommunikatör på polisen, till Sydsvenskan.

Helsingborgs polischef Karim Ottosson säger till Sydsvenskan att 16-åringen gripits ”tack vare vittnesuppgifter och ett bra polisarbete.”

16-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Han är inte från Helsingborg, utan bosatt i en annan ort i södra Sverige.

Den mördade mannen är bror till den man som utsattes för ett mordförsök på Berga i maj tidigare i år. En av polisens teorier är att mordet var ett nytt försök att mörda honom, men att mördaren sköt fel person, enligt uppgift till Sydsvenskan.

Bröderna är nära varann i ålder, de bor på samma adress och bilen som mordoffret satt i när han sköts, som är skriven på en äldre släkting, används ofta av den andre brodern.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag