17-årig elev knivmördad i skolan

Poliser i tjänst. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 13 Dec 2017 2017-12-13
E-post 722

STOCKHOLM Det börjar som ett slagsmål och slutar med att en gymnasieelev knivmördar en annan gymnasieelev på Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm. Polisen har gripit den elev som ska utfört knivmordet. 

En 17-årig gymnasieelev blev under onsdagen mördad i samband med att ett slagsmål bröt ut på Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm. Det uppger Expressen. 

Slagsmålet bröt ut strax före tolv då flera elever i övre tonåren började bråka med varandra. Eftersom slagsmålet var så omfattande larmades polis till platsen.

Innan polis kom dit hann en 17-årig elev bli knivskuren.

Han fördes med ambulans till Karolinska universitetssjukhuset där han vårdades för allvarliga skador, men hans liv gick inte att rädda. Han avled under onsdagseftermiddagen.

Den elev som misstänks för knivdådet flydde skolan men greps av polis, utifrån signalement och vittnesuppgifter, en dryg halvtimme senare i närområdet. Han står nu misstänkt för mord.

Skolledningen har tagit beslut om att stänga ned skolan för dagen, samtidigt genomför polisen teknisk undersökning av brottsplatsen och förhör vittnen till händelsen.

Den avlidne 17-åringen har inga anhöriga i Sverige.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag