17-årig pojke knivhuggen till döds vid skola i Uppsala

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 20 aug 2018 2018-08-20
E-post 232

UPPSALA Efter ett bråk vid en skola i Uppsala hittades en 17-årig pojke svårt skadad av knivhugg av polisen. 17-åringen avled av sina skador och polisen har gripit två män i 20-års åldern misstänkta för mordet.

Efter ett bråk vid Kvarngärdet i Uppsala avled en 17-årig pojke till följd av knivskador i bröstkorgen. Under måndagsmorgonen grep polisen två män i 20-årsåldern misstänkta för mordet på den 17-åriga pojken, det uppger SVT Nyheter.

Vid halv tio-tiden under söndagskvällen den 19 augusti fick polisen in ett samtal om ett bråk i stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala. När polisen kom fram till platsen hittades en 17-årig pojke allvarligt skadad av knivhugg i bröstet.

– Han hämtas ganska snabbt upp av ambulans och förs till Akademiska sjukhuset, där han kort efter att han anländer avlider till följd av skadorna, säger Per Bjurström, befäl vid polisen ledningscentral i region Mitt, till SVT Nyheter.

Polisens tekniker undersöker stora delar av skolgården där bråket ägde rum och området har spärrats av. Polisen söker fler vittnen till knivskärningen och under 04-tiden på måndagsmorgonen har polisen gjort två gripanden.

– Vi har gripit två personer i 20-årsåldern, en är anhållen och den andra är fortfarande gripen. Gripandena har gått lugnt till och har föranletts av utredningsåtgärder som vidtagits under natten i ärendet, säger Per Bjurström.

LÄS ÄVEN: Kraftig explosion i Uppsala: ”Smällen kändes flera kvarter bort”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag