17-åring anhållen efter knivdrama i Uppsala

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
  • Torsdag 3 aug 2017 2017-08-03
E-post 0

UPPSALA En 17-årig pojke har anhållits misstänkt för delaktighet i ett knivdrama i centrala Uppsala sent på onsdagskvällen. Brottsrubriceringarna gäller försök till mord samt grov misshandel.

Det är omkring kvart över elva på kvällen som polisen får larm om ett bråk på Smedsgränd några kvarter från järnvägsstationen i centrala Uppsala. En 18-årig man har knivskurits i handen och förs till sjukhus för vård.

En 17-årig man grips på platsen misstänkt för anstiftan till försök till mord samt grov misshandel.

– Den killen är anhållen nu då. Det är fortfarande oklarheter vad som ligger bakom det här, säger polisens presstalesman Christer Nordström till Nyheter Idag.

Ytterligare en ung man, som pekas ut som ”huvudmisstänkt”, söks av polisen misstänkt för att ha försökt hugga med en kniv mot en annan yngling, utan att lyckas träffa.

Enligt Nordström var det flera unga personer på platsen under natten, men han vill inte svara på om det rör sig om så kallade ensamkommande flyktingbarn som Uppsala haft stora problem med sedan en tid tillbaka.

– Det är en blandning av både det ena och det andra. I flera fall är det unga personer som är kända av polisen sedan tidigare, svarar han diplomatiskt.

Nordström säger också att det handlar om ”olika gängkonstellationer” och att polisen inte just nu vet exakt hur det såg ut i det här fallet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag