17-åring döms till fyra års sluten ungdomsvård efter mordbrand

Foto: Flickr
  • Fredag 9 jul 2021 2021-07-09
E-post

ANNEBERG På fredagen dömdes en 17-årig kille för att ha tänt eld på en villa i Anneberg i Nässjö kommun och därigenom mördat kvinnan som bodde där. SVT rapporterar att han döms för mord och mordbrand till fyra års sluten ungdomsvård.

Brottet skedde den 1 februari i år. 17-åringen har erkänt att han tände elden som ledde till att huset totalförstördes och att kvinnan brändes inne, men påstår att han inte trodde att kvinnan var kvar där inne och att han inte hade för avsikt att döda henne.

Eksjö tingsrätt dömer honom för mord och mordbrand samt grov stöld, skadegörelse och ofredande och straffet blir sluten ungdomsvård i fyra år. Han ska även betala 180 000 kronor i skadestånd till kvinnans anhöriga.

– Det är ett rimligt straff, det motsvarar livstids fängelse för en vuxen, säger åklagaren Heléne Thomasson till SVT.

Innan branden startades hade 17-åringen och hans två kumpaner trakasserat den 68-åriga kvinnan. De följde efter henne till hennes hem och skrek glåpord och spottade på henne, bland annat. Kvinnan larmade polisen som kom dit, men då var trion borta för tillfället.

De två kumpanerna döms till ungdomsvård och ungdomstjänst för ofredande och för brott mot lagen om skydd mot olyckor, då de inte slog larm om branden.

Läs även: Sophämtare avskedas – löpte amok och slogs på gatan

Läs även: Kvinna våldtogs på nattbuss – föraren döms

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag