17-åring knivmördad i Malmö – en gripen

Foto: TOPNEWS.SE
  • Onsdag 6 aug 2014 2014-08-06
E-post 0

LIMHAMN En ung pojke knivskars på onsdagskvällen så illa att han avled av sina skador. En person är gripen och fler eftersöks för förhör. -Minst fyra personer avvek från platsen, berättar polisen till Nyheter Idag.

Det var strax efter klockan 19 på onsdagskvällen som polisen tog emot larmet om att en person blivit knivhuggen i halsen vid Linnéskolan i Limhamn. Flera polispatruller och ambulanser beordrades till platsen och de inledande uppgifterna gav vid handen att det skulle röra sig om en allvarlig knivskärning.

Offret, en ung man född 1996, var enligt uppgift vid liv när polis och ambulans kom till platsen men avled senare på lasarettet av de svåra skadorna. Nu har en person gripits och flera andra är hämtade till förhör, uppger polisen som också söker efter fler inblandade.

Ett intensivt utredningsarbete

Omständigheterna kring knivskärningen, och på vilka grunder personen är gripen, är ingenting polisen vill gå ut med för närvarande,

-Av utredningstekniska skäl kan vi inte göra det, säger Mats Hammar på Malmöpolisen.

-Vi går heller inte ut med ålder på den gripne och på dem som hämtats till förhör. Däremot har, så vitt vi vet, knivskärningen föregåtts av någon form av bråk, fortsätter han.

Var det många personer inblandade?

-Ja det var det. Minst fyra personer avvek från platsen, men i nuläget vet vi inte om de är gärningsmän eller inblandade på annat sätt, säger Mats Hammar.

Nu pågår ett intensivt utredningsarbete, där allt fler bitar i pusslet läggs utifrån vittnesförhör.

-Det är allt jag kan säga för närvarande, eftersom jag ännu inte fått bekräftat att de anhöriga blivit underrättade, säger Mats Hammar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag