17-åring med tolkbehov på dari begärs häktad för knivattacken mot polis

Foto: Privat/Nyheter Idag
Foto: Privat/Nyheter Idag
  • Lördag 2 sep 2017 2017-09-02
E-post 2664

STOCKHOLM Den yngling som knivattackerade en polisman vid Medborgarplatsen begärs häktad. Till häktningsförhandlingen har en tolk på dari bokats, ett språk som talas i Afghanistan. Det rapporterar tidningen Expressen.

17-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök efter knivattacken mot en polisman vid Medborgplatsen på Södermalm i centrala Stockholm. En häktningsförhandling väntas under dagen i Stockholms tingsrätt.

Tidningen Expressen berättar att en tolk på dari, ett språk som talas i Afghanistan, har bokats inför förhandlingarna. De uppgifterna går emot tidigare uppgifter när Nyheter Idag talade med en poliskälla inom Stockholmspolisen som uppgav att den misstänkta gärningsmannen är en marockansk yngling.

Enligt häktningsframställan saknas uppgifter om såväl medborgarskap som folkbokföringsadress för den misstänkte gärningsmannen. Han har ett födelsedatum i slutet av 1999.

Polismannen som knivhöggs i nacken klarade sig undan allvarligare skador och kunde lämna sjukhuset samma dag.

FAKTA:

I en tidigare artikel publicerad på Nyheter Idag berättar en poliskälla inom Stockholmspolisen att gärningsmannen är en yngling från Marocko. Uppgiften att gärningsmannen är yngling stämmer med den ålder som framgår ur häktningsframställan.

Däremot tyder tolkbehovet på dari att han är från Afghanistan och alltså inte från Marocko.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag