18-årig misstänkt jihadresenär gripen på Landvetter flygplats

Landvetter flygplats. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 9 jun 2015 2015-06-09
E-post 298

På måndagsmorgonen greps en norsk 18-årig misstänkt IS-jihadist på Landvetter flygplats av den svenska säkerhetspolisen efter att mannen blivit efterlyst i Norge, rapporterar den norska tidningen Dagbladet. Mannen ska under tisdagsmorgonen ha blivit utlämnad till norsk säkerhetspolis.

Den 18-årige mannen som är norsk medborgare blev gripen 06:50 när han försökte ta sig till Köpenhamn enligt den norska tidningen Dagbladet. Gripandet kunde genomföras efter att en norsk arresteringsorder utfärdats av norsk polis.

– Mannen är misstänkt för att ha försökt ansluta sig till terroristorganisationen IS, säger informationschef Martin Bernsen vid den norska säkerhetspolisen till Dagbladet.

Mannen är sedan tidigare ostraffad och riskerar upp till sex års fängelse om han bevisas skyldig. Enligt källor till norska Dagbladet ska mannen haft kontakt med kända islamister i Norge.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag