18-åring dödad vid knivrån i Göteborg

Bild: Flickr
  • Onsdag 17 jul 2019 2019-07-17
E-post 473

En 18-årig man knivhöggs till döds i ett knivrån i Göteborg inatt, rapporterar TT/Sveriges Radio. Två män och en kvinna har gripits av polisen misstänkta för mord.

Det var vid tvåtiden natten mot onsdagen som den unga mannen och hans kamrat var ute och promenerade vid Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg.

Där blev de knivrånade av tre personer, som tvingade till sig deras mobiltelefoner, en guldkedja och en väska.

– I samband med knivhotet så blir en av dem knivhuggen och det slutar med att han blir allvarligt skadad, säger Thomas Fuxborg  vid polisens ledningscentral till TT.

Läs även: 10-åring knivrånad och dödshotad i Malmö – för en elscooter

Mannen fördes till sjukhus där han avled av sina skador. Det andra brottsoffret klarade sig utan skador, och med hjälp av hans vittnesmål kunde polisen snabbt gripa tre misstänkta gärningsmän, två män i 20-årsåldern och en kvinna i 18-årsåldern.

De misstänkta hade stöldgodset på sig och greps som misstänkta för mord. Mordvapnet hittades i närheten.

Enligt polisen finns det inget som tyder på att de mordmisstänkta och brottsoffren kände varandra sedan tidigare.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag