19-årig djurskötare allvarligt skadad i björnattack i Orsa Rovdjurspark

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
  • Fredag 4 aug 2017 2017-08-04
E-post

ORSA En 19-årig djurskötare har skadats allvarligt i en björnattack i Orsa Rovdjurspark, rapporterar Sveriges Radio i Dalarna. Den allvarliga händelsen inträffade under förmiddagen idag.

Polisen skriver på sin hemsida att den 19-åriga djurskötaren arbetade med rengöring när attacken inträffade. Attacken ska ha inträffat under en aktivitet då djurparkens gäster får delta i djurskötseln.

– 10:27 fick vi samtal från SOS om en arbetsplatsolycka där en anställd vid parken blev attackerad av en björn som grävt sig in, tror vi, i hägnet, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt till Sveriges Radio.

19-åringen skadades allvarligt i attacken och ambulanspersonal arbetade med hjärt- och lungräddning. Han ska emellertid ha varit vid medvetande när han fördes iväg med ambulanshelikopter. Delar av parken spärrades av efter händelsen.

Det attackerande rovdjuret, en brunbjörn, har avlivats. Polisen uppger att en anmälan om arbetsmiljöbrott troligen kommer upprättas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag