19-åring fast för mord på 25-årig kvinna i Karlstad

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 13 jul 2017 2017-07-13
E-post 1

KARLSTAD En 19-årig svensk man som förra månaden mördade en 25-årig kvinna i Karlstad greps förra veckan i Tyskland. Åklagaren och domstolen väntar nu på att den misstänkte 19-åringen ska överföras till Sverige.

Det var någon gång under fredagen den 2 juni alternativt lördagen dagen därpå som den 19-årige mannen och 25-åriga kvinnan, som enligt polisen inte var bekanta med varandra sedan tidigare, träffade varandra. I samband med träffen hemma hos den 25-åriga kvinnan utsattes hon för en så pass grov misshandel av 19-åringen att hon avled av sina skador. Bland annat utsattes hon för våld mot huvudet och kroppen.

Kvinnan hittades under lördags­kvällen död i sin lägenhet av anhöriga som saknat henne, blivit oroliga och därför åkt hem till henne. Där gjordes det makabra fyndet och polisen kunde snabbt konstatera att kvinnan mördats.

Polisen fattade ganska snart misstankar om att den 19-årige mannen låg bakom mordet, en dryg vecka senare begärdes han häktad i sin frånvaro och en efterlysning gick ut efter honom.

I torsdags förra veckan greps 19-åringen, till synes av en slump, när han tjuvåkte på ett tåg i södra Tyskland, skriver NWT. Han har begärts utlämnad och åklagaren och domstolen väntar nu på att han ska flygas till Sverige för att ställas inför rätta.

Enligt 19-åringens belastnings­registerutdrag är han tidigare dömd för brott. Han har två avsnitt i belastnings­registret som gäller stöld, ringa narkotikabrott och misshandel.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag