19-åring gripen i Tyskland misstänkt för att planera ett ”islamistiskt motiverat terrordåd”

Foto: Flickr
  • Tisdag 31 okt 2017 2017-10-31
E-post 156

TYSKLAND En 19-årig syrisk man är gripen av tyska specialstyrkor misstänkt för att planera ett terrordåd i Tyskland. Mannen greps i staden Schwerin och det är tydligt att han är islamistiskt motiverad, däremot har inga uppgifter inkommit ännu huruvida han är medlem i en terroristorganisation eller inte.

Under tisdagsmorgonen den 31 oktober greps en syrisk 19-åring av tyska specialstyrkor misstänkt för att planera ett ”islamistiskt motiverat terrordåd” i Tyskland, det uppger Der Spiegel.

Den federala åklagarmyndigheten uppgav under tisdagsmorgonen att mannen är gripen och att han har redan sen juli 2017 planerat att utföra ett terrordåd.

19-åringen ska enligt uppgifter varit nära att utföra ett terrordåd med sprängmedel och mannen ska vara islamistiskt motiverad. Det finns ännu inga uppgifter om att 19-åringen ska vara ansluten till någon terroristorganisation.

Enligt den federala åklagarmyndigheten ska 19-åringen ha varit under uppsikt en vecka innan gripandet och hans lägenhet i staden Schwerin ska ha noggrant sökts igenom. En annan person ska även ha undersökts av polisen i samband i ärendet men den person är i nuläget inte misstänkt för något.

Sen 19-åringens beslut under juli 2017 att utföra terrordådet har han successivt införskaffat material för att tillverka sprängmedel. Han har under månaderna köpt in kemikalier och beståndsdelar för en bomb via internet. Det är ännu inte klarlagt huruvida mannen hade bestämt ett mål för sin attack men det är tydligt att målet var att skada och döda så många som möjligt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag