19-åring misshandlade lillasyster med basebollträ: Krävde att hon skulle bära slöja

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 15 feb 2018 2018-02-15
E-post 951

KARLSKRONA Under januari 2018 misshandlade en 19-åring sin 14-åriga lillasyster med ett basebollträ för att hon vägrar bära slöja. Flickans föräldrar låter henne få bestämma själv om hon ska bära slöja eller inte men 19-åringen hotar henne dagligen om att ha slöja.

En 19-åring i Karlskrona åtalades för misshandel på tisdagen den 12 februari 2018. Under slutet av januari slog han sin 14-åriga lillasyster med ett basebollträ för att hon vägrar att bära slöja.

Nyheter Idag har tagit del av förundersökningsprotokollet och 14-åringen berättar att hennes storebror hotar henne varje dag med att slå henne om hon inte bär slöja. 19-åringen hade däremot aldrig verkställt hoten innan denna eftermiddag.

Familjen är från Irak och enligt 14-åringen låter hennes föräldrar henne bestämma själv om hon ska bära slöja eller inte. Uppmaningarna om att bära slöja och hoten om våld om det inte sker kommer bara från 19-åringen.

Dagen för misshandeln hade 14-åringen varit ute på stan med sin mamma och sina småsyskon. När hon kom hem började den äldre brodern fråga ut henne om varför hon inte bar slöja, när hon inte svarade på hans frågor hämtade han ett basebollträ och började slå henne.

14-åringen har svårt för att uppskatta hur länge misshandeln pågick men brodern slog henne med basebollträt minst 10 gånger på armar, ben och på huvudet. 19-åringen slutade först när lillasystern skrek och grät högljutt av slagen. Flickans storasyster låste in sig på sitt rum och ringde polisen på mammans uppmaning, när 19-åringen hörde detta log han hånfullt och sa ”håll käften”.

19-åringen erkänner misshandeln men uppger i förhör att han anser att han inte har slagit systern ”speciellt hårt”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag