20 000 vill välkomna flyktingar på söndag

Demonstration för fred. Foto: Lars Jacob / Wikimedia Commons
  • Fredag 4 sep 2015 2015-09-04
E-post 1034

STOCKHOLM På söndag kommer evenemanget ”Refugees welcome, manifestation för asylmottagande” att hållas i Stockholm. På arrangören Grön ungdoms eventsida har 20 000 människor nu tackat ja till att delta i arrangemanget som är planerat att hållas på Södermalmstorg med start 16.00. 

På söndag klockan 16.00 har Grön ungdom i Stockholm bjudit in till en demonstration till stöd för flyktingar och deras rätt att söka asyl i Europa. De utlovar gästföreläsare som skall tala om kravet på bättre skydd och bistånd till de flyktingar som försöker fly till Europa.  Arrangörerna skriver på Facebook att även en minister, en artist och en medieprofil kommer närvara, däremot avslöjas inte vilka. Samtliga tre ska ha namn som börjar på bokstaven ”G”.

Som medarrangörer står även ett antal välgörenhetsorganisationer, inklusive Rädda Barnens ungdomsförbund, Ungdom mot rasism i Stockholm samt Röda Korsets Ungdomsförbund. Även samtliga riksdagspartiers ungdomsförbund, inklusive Unga feminister har bjudits in, förutom SDU, rapporterar The Local.

På eventets Facebooksida står att läsa om syftet med massmötet och varför de vänder sig mot en politik som stänger ute nödlidande med taggtråd och murar.

”Vi vill något annat. Vi säger: ’Refugees welcome!’ Tillsammans står vi upp för ett medmänskligt Europa. Ett Europa som inte blundar för den mest allvarliga flyktingsituationen sedan andra världskriget. Ett Europa som välkomnar dem som behöver skydd och hjälp”, skriver man bland annat.

Från arrangörens sida meddelas att på grund av det stora antalet anmälningar till eventet under torsdagen, kan de tvingas att flytta det till en annan plats. Grön ungdoms talesperson Semanur Taskin har nämnt Sergels Torg som ett möjligt alternativ i en intervju med tidningen Aftonbladet.

Även Nyheter Idag har försökt nå Taskin under dagen för att ställa frågor om arrangemanget. Hon lät dock hälsa att att hon inte var intresserad av att tala med oss. Däremot var vi hjärtligt välkomna till demonstrationen.

Här kan du läsa mer och ansluta till eventet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag