20-årig kvinna allvarligt knivhuggen – Misstänkt gärningsman känd av polis

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 18 jun 2016 2016-06-18
E-post 181

KARLSTAD En ung kvinna i 20-års åldern vårdas för mycket allvarliga skador efter att hon blivit knivhuggen i en lägenhet på lördagsmorgonen. Polisen uppger att en 23-årig man är anhållen, misstänkt för knivdådet som rubriceras som mordförsök. – Vi har träffat honom tidigare, säger Eva Högfeldt hos Värmlandspolisen till Nyheter Idag.

Larmet kom till polisen strax efter klockan 10 på lördagsförmiddagen till en adress i centrala Karlstad. Tidningen Aftonbladet skriver att kvinnan, som är i 20-års åldern, huggits i magen och de citerar en företrädare för Landstinget i Värmland som berättar att skadorna är mycket allvarliga.

– Hon har en kärlskada och en stor blödning som ej är under kontroll. Tillståndet är mycket allvarligt.

Polisen om anhållne 23-åringen: ”Vi har träffat honom tidigare”

På platsen greps en 23-årig man som senare anhölls och delgavs misstanke för knivdådet som polisen rubricerar som mordförsök, berättar Eva Högfeldt hos Värmlandspolisen. Den anhållne mannen är känd av polis sedan tidigare.

– Vi har träffat honom tidigare. När det gäller kvinnan kan jag inte uttala mig.

Polisen har i nuläget inga uppgifter om motivet till händelsen men Aftonbladet skriver att mannen tros ha haft ett förhållande med kvinnan. När Nyheter Idag vid 17-tiden frågar polisen om kvinnans tillstånd får vi svaret att hon fortfarande ska vara vid liv.

– Något annat har inte meddelats oss iallafall, poängterar Högfeldt.

Det ska inte ha funnits någon mer person i lägenheten eller några vittnen till händelsen. Kvinnan vårdas vid Centralsjukhuset i Karlstad för sina skador efter knivdramat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag