20-årig sverigedemokrat lajvade journalist på Moderaternas pressträff

  • Onsdag 6 maj 2015 2015-05-06
E-post

STOCKHOLM Mitt under Moderaternas pressträff om budgeten ställde den 20-åriga sverigedemokraten Alex Singer ett par frågor till Anna-Kinberg Batra – i egenskap av ”reporter”. Tilltaget fångades upp av SVT och finns nu ute på Youtube. – Det är högst relevant att ställa frågorna som inga andra journalister vågar ställa, säger han till Nyheter Idag.

Sverigedemokraten Alex Singer är 20 år gammal och jobbar med SDTV på Sverigedemokraternas kansli. Det är ett arbete som sker inom ramen för kommunikationsavdelningen. Idag under Moderaternas pressträff valde Singer att göra ett litet ovanligt tilltag – han satte sig som reporter och ställde frågor till Anna Kinberg Batra. Nyheter Idag har talat med Sverigedemokraternas förtäckta skjutjärnsjournalist.

Varför dök du upp på Moderaternas pressträff?

– Jag är ju reporter för SDTV numera så jag ser det som min skyldighet att rapportera om aktuella politiska händelser och ställa relevanta frågor.

Så ni var där med egna videokameror?

– Ja, men jag vet inte om ljudkvalitén på min egen film blev så bra. Men SVT fick med det, det var ju kul.

Var det nervöst att sitta där?

– Nej då, jag är ju rätt säker på min sak. Jag visste att Moderaterna skulle stå där och klaga på hur hemsk regeringens politik är och hur negativa skattehöjningarna kommer vara. Då tycker jag det är relevant att ställa dem mot väggen och fråga varför de inte gör något åt det och lämnar Decemberöverenskommelsen.

Men är det inte ett ovanligt grepp att du jobbar för ett parti och ställer frågor till konkurrerande parti som journalist?

– Ja, alltså jag jobbar ju åt partiets tevekanal och det är högst relevant att ställa frågorna som inga andra journalister vågar ställa, säger Singer kaxigt i telefonen.

Du menar att andra journalister inte gör sitt jobb?

– Ja, jag tycker att de skulle kunna ställa mer frågor om varför Alliansen inte tar sitt ansvar och står upp för sin egen politik.

Vad har du fått för reaktioner från dagens insats?

– De har varit överväldigande positiva, avslutar den unge skjutjärnsjournalisten i telefonen.

Nedan kan du se videon där Alex Singer ställer frågor till Anna Kinberg Batra

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag