20-åring allvarligt skadad vid Hornstull: ”Han har fått tre knivhugg”

Tunnelbanestationen Hornstull på västra sidan av Södermalm. Foto: CC Jonas Bergsten / Wikimedia Commons samt Faksimil Google Maps
  • Söndag 7 jun 2015 2015-06-07
E-post 116

STOCKHOLM Under natten till söndagen knivhöggs en 20-åring tre gånger och skadeläget är allvarligt, enligt polisen. Fyra personer födda mellan 1996 och 1998 är gripna. – De är ännu inte delgivna misstanke om brott, säger stationsbefälet hos polisen Södermalm.

Klockan 00.36 kom larmet till polisen om att en 20-åring blivit knivhuggen vid Hornstulls tunnelbanestation i Stockholm. Tidningen Aftonbladet rapporterar att bara några minuter tidigare hade en spärrvakt larmat om ett bråk. När Nyheter Idag ringer till stationsbefälet hos polisen på Södermalm är han fåordig men han uppger att skadeläget är ”allvarligt”.

– Han har fått tre knivhugg, vad jag förstår, säger stationsbefälet [Nyheter Idag uppfattade inte namnet mer än ”Nord”].

Fyra personer är gripna men ej anhållna. Ingen av personerna är delgiven misstanke om brott vid 05-tiden på söndagsmorgonen. Händelsen utreds som mordförsök och Aftonbladet rapporterar att de gripna är födda mellan 1996 och 1998.

– Det verkar vara ett seriöst försök att ta någon av daga, säger Per Wetterlind, befäl vid polisens kommunikationscentral till Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag