20-åring död i nya skottlossningar i Malmö

Polis utanför akutmottagningen i Malmö. Foto: Adrian
  • Torsdag 3 nov 2016 2016-11-03
E-post 126

MALMÖ Under onsdagskvällen inträffade två skottlossningar på olika adresser i Malmö. Vid en av skottlossningarna skadades en 20-årig man så pass allvarligt att han senare avled på sjukhus. – Vi tittar på om det kan ha kopplingar till tidigare skjutningar, säger polisens pressekreterare Lars Förstell till Nyheter Idag.

Två skottlossningar på två olika adresser inträffade under onsdagskvällen i Malmö med bara 20 minuters mellanrum. Den första skottlossningen inträffade på Fosievägen och där påträffades en yngre man skottskadad. Mannen var vid medvetande och fick inga livshotande skador, rapporterar polisen på sin hemsida.

Tjugo minuter senare inträffar en ny skottlossning i Malmö, denna gång på Annelundsgatan. Enligt polisens hemsida har en polispatrull hört skottlossningen och därefter påträffat en skottskadad man. Trots att polisen påbörjar livräddande åtgärder och ambulans tillkallas gick inte mannens liv att rädda. Tidningen Sydsvenskan rapporterar att mannen ska vara i 20-årsåldern.

Nyheter Idag har talat med polisens pressekreterare Lars Förstell och han uppger att han inte har några uppgifter om att skottlossningarna är kopplade till varandra. Däremot kan vara kopplade till tidigare skottlossningar som ägt rum i Malmö. Under onsdagskvällen närvarade ett antal poliser vid sjukhuset i Malmö och det var även avspärrat vid akutmottagningen.

– Anhöriga söker sig till akutmottagningen och i samband med det kan det uppstå ordningsstörningar, säger Förstell.

I samband med den andra skjutningen ska tre andra personer vari nära att blivit träffade. Dess personer är målsägande, men ska inte ha skadats fysiskt. Brottrubriceringen för skjutningen på Annelundsgatan är mord samt försök till mord i flera fall, skriver polisen på sin hemsida. Den första skottlossningen som ägde rum på Fosievägen utreds som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag