20-åring sköts ihjäl i Göteborg

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 26 Dec 2016 2016-12-26
E-post 1

GÖTEBORG En man i 20-årsåldern har avlidit på sjukhus efter att ha blivit skjuten i ryggen. Mannen påträffades i ett trapphus men hans liv gick inte att rädda. Tidningen Aftonbladet skriver att enligt uppgifter ska den skjutne mannen ingå ett av de rivaliserande gängen i Biskopsgården.

Klockan 18.33 kom larmet till polisen i Göteborg. En skottskadad man påträffades i ett trapphus på Blidvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg. Mannen fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset i ambulans, men hans liv gick inte att rädda. Klockan 23.20 uppdaterar polisen sin hemsida och bekräftar att mannen är avliden samt att anhöriga är underättade.

Tidningen Aftonbladet har talat med Joakim Hansson, vakthavande befäl på Göteborgspolisen.

– Han har blivit skjuten i ryggen, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de ihjälskjutna mannen ingå i ett av de rivaliserande gängen i Biskopsgården. Enligt Hansson tror inte polisen att trappuppgången är själva brottsplatsen, men området har ändå spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. Polisen genomför även dörrknackning i området.

En förundersökning om mord har inletts. Ingen är ännu gripen eller misstänkt för brottet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag