22-åring gripen i Malmö för sprängdåd i Köpenhamn

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 14 aug 2019 2019-08-14
E-post 315

MALMÖ/KÖPENHAMN Efter ett samarbete mellan dansk och svensk polis har en 22-årig svensk man gripits i Malmö, misstänkt för en explosion vid danska Skattestyrelsen byggnad i Köpenhamn i förra veckan. En 23-årig svensk man, även han hemmahörande i Malmö, efterlyses internationellt.

Den 6 augusti exploderade en sprängladdning vid danska Skattestyrelsen byggnad i Österbro i Köpenhamn. Två personer befann sig i byggnaden vid den tiden, men ingen av dem skadades. En annan person skadades dock av fragment från explosionen, och sökte själv upp sjukvården.

Nu har en 22-årig svensk gripits för dådet, rapporterar DR.

– Vi har anhållit en 22-årig svensk man, och efterlyser internationellt en 23-årig svensk man. De misstänks för sprängningen vid Skattestyrelsen, säger polischefen Jörgen Bergen Skov på en presskonferens.

Läs även: Nya Malmöleken: Bomb eller åska?

Mannen greps i Malmö efter ett samarbete med svensk polis. Flera platser i Sverige genomsöktes under natten.

Även den efterlysta 23-åringen är hemmahörande i Malmö, uppger Tony Pallon vid Polisen Region Syd till SVT Nyheter.

Samma vecka som explosionen vid Skattestyrelsen exploderade en annan sprängladdning på Nørrebro i Köpenhamn.

Danska polisen ser dock i dagsläget inget samband mellan explosionerna.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag