23-åring begärs häktad för åldringsrån

Foto: Polisen
  • Onsdag 14 okt 2015 2015-10-14
E-post 20

STOCKHOLM En 23-årig man från Stockholm begärs idag häktad på sannolika skäl misstänkt för två åldringsrån i Stockholm under september månad. – Det är mot två kvinnor som är äldre, säger åklagare Carolin Hagvil Andersson till Nyheter Idag.

Det första rånet ufördes vid middagstid den 2 september i år i Stockholmsförorten Skärholmen. Efter att en äldre kvinna tagit tunnelbanan hem från banken överfölls och rånades hon av den 23-årige mannen.

Två veckor senare, den 16 september, slog mannen till igen. Även denna gång mot en äldre kvinna när hon precis klivit av bussen på Sparbanksvägen i Hägersten.

– Det handlar om två fall av rån och det är mot två kvinnor som är äldre, berättar kammaråklagare Carolin Hagvil Andersson för Nyheter Idag.

Enligt åklagaren har mannen valt ut helt okända äldre damer för att råna dem på deras pengar.

– Det är inga kvinnor som har någon kontakt med varandra och han verkar inte ha någon koppling till dem heller, säger Hagvil Andersson.

– Jag har begärt honom häktad för jag menar på att det finns sannolika skäl för båda de här tillfällena och det är därför jag kommit in med häktningsframställan så pass tidigt.

23-åringen kunde gripas efter att polisen vänt sig till Aftonbladets brottscentralen med övervakningsbilder på honom för att få allmänhetens hjälp att få fast honom. Han greps igår kväll och anhölls natten till idag misstänkt för två fall av rån.

Carolin Hagvil Andersson säger till Nyheter Idag att hon inte vet om 23-åringen kan ha gjort sig skyldig till fler åldringsrån.

– Det kan jag faktiskt inte svara på, för jag vet inte, säger hon och tillägger:

– Inte som jag vet just nu.

23-åringen är tidigare känd av polisen och figurerar i ett flertal olika polisutredningar och har även flera domar mot sig.

Våren 2013 dömdes han för stöld och ofredande och senare samma år för våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman i samband med en fotbollsmatch. Så sent som förra året dömdes mannen för brott mot ordningslagen, försök till misshandel samt skadegörelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag