25-årig kvinna död på asylboende – Polisen misstänker mord

Polis och räddningstjänst på plats utanför boendet. Foto: Privat
  • Söndag 26 jun 2016 2016-06-26
E-post 1148

MARIANNELUND En kvinna i 25-års åldern har hittats avliden i ett bostadsrum på ett asylboende i det småländska samhället Mariannelund. Omständigheter på platsen tyder på att kvinnan är bragd om livet. Det meddelar Jönköpingspolisen på sin hemsida.

Larmet kom vid 13.30-tiden till polisen om att en person antingen var allvarligt skadad eller bragd om livet på ett asylboende i Mariannelund. När polis anländer till platsen påträffas en 25-årig kvinna avliden i ett bostadsrum och polisen uppger på sin hemsida att omständigheter och fynd på platsen talar för att hon är bragd om livet.

Tekniker och rättsläkare är kallade till platsen, som nu är avspärrad, för att göra en brottsplatsundersökning. En person ska även vara hämtad till förhör och polisen förhör även personer på platsen som kan tänkas ha mer uppgifter om händelsen.

– Det är massor med polisbilar och räddningstjänsten är här. Det var nog en fem eller sex polisbilar. Det är på Solhöjdens boende, säger en uppgiftslämnare som befinner sig på platsen till Nyheter Idag.

– Själva gårdsytan var avspärrad och områdena runt byggnaderna.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Tidningen Aftonbladet rapporterar att kvinnan var boende på asylboendet och har identifierats av personal på boendet. När tidningen frågar polisen om hur hon bragts om livet vill de inte gå ut med några sådana uppgifter.

– Vi passar på det, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen till Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag