25-åring skjuten i Majorna-Linné — Två personer tagna till förhör

Den skjutne mannen är förd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Två personer har tagits till förhör. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 1 maj 2016 2016-05-01
E-post 131

GÖTEBORG En man har blivit skjuten i stadsdelen Majorna-Linné i Göteborg kring lunchtid. — Vad det rör sig om är lite för tidigt att säga men vi har en man som har blivit skottskadad. Han är i 25-årsåldern och är förd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset och det är oklart hur det är med honom, berättar polisen för Nyheter Idag.

Det var vid lunchtid som en man larmade SOS om att han hade hittat en skottskadad person utanför en fastighet i området Kungsladugård i stadsdelen Majorna-Linné i Göteborg. Personen som larmade var bekant med offret.

— Det var en kamrat till honom som ringde. Vi har hållit på med spaning utanför området och vi har pratat med grannar och boende och knackat dörr, berättar polisens presstalesman Ulla Brehm.

I nuläget är ingen gripen men arbetet fortsätter och Brehm berättar att polisen har en del uppslag och en del att jobba med.

— Med lite inre spaning så har vi hämtat två personer till förhör.

Polisen har haft spaning i området sedan larmet. Foto: Nyheter Idag

Finns det någon misstänkt?

— I nuläget har jag inga sådana uppgifter. Det finns en gärningsman finns någonstans. Vi ska fortsätt förhören med de två personerna som är hämtade och sen fortsätter vi ta uppgifter och information. Naturligtvis är den tekniska utredningen viktig, den är inte klar.

— Man kan aldrig innan undersökning är klar säga vem som gjort vad, det har hänt att människor har tillskansat sig själva skador men i nuläget är det inte något som tyder på det. Han är på sjukhus och får vård just nu, sen får vi naturligtvis ta det i beaktande också, säger Brehm över telefon.

Polisen har inga uppgifter om offrets hälsotilllstånd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag