26-årig kvinna fick glassplitter i ansiktet efter stenkastning mot bil i Växjö

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 29 apr 2017 2017-04-29
E-post 689

VÄXJÖ Glassplitter och en krossad framruta samt ett sjukhusbesök blev konsekvensen när en 26-årig kvinna körde bil på Mörners väg i Araby i centrala Växjö natten mot fredagen. Det var en grupp ungdomar som kastade sten på bilen, bekräftar polisens presstalesman Calle Persson i region Syd.

Den utsatta stadsdelen Araby har länge figurerat i medier med anledning av social oro, inte minst då ungdomar kastar sten mot blåljuspersonal men även går till attack med fyrverkerier. Men nu har våldet tagit ett steg längre. Natten mot fredagen kastade en grupp ungdomar sten mot en förbipasserande bil på Mörners väg och det kunde slutat riktigt illa.

Nyheter Idag har talat med polisens presstalesman Calle Persson i region Syd och han bekräftar händelsen över telefon.

– Klockan 00.40 den 28 april på Mörners väg. Ungdomar kastar sten på uppringaren som är en kvinna, hon har fått i ansiktet och även skador på hennes bil. Framrutan blev krossad, säger han.

Inget tyder på att kvinnan ådrog sig några allvarligare skador, men hon uppsökte sjukhus för vård efter attacken.

– Inget ambulansbehov men patrullen kör den här kvinnan till sjukhuset för omplåstring, sen tar de med henne till polisstationen för förhör. Sen skriver dom en anmälan.

Lokaltidningen Smålandsposten rapporterar att kvinnan var i 26-årsåldern. Tidningen rapporterar även att ytterligare en stenkastning inträffade bara timmar tidigare under torsdagen i samband med att polisen ingrep i en ICA-butik med anledning av snatteri.

Händelsen med stenkastning mot den 26-åriga kvinnan rubriceras som misshandel och skadegörelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag