27-åring skjuten med livshotande skador i Eslöv

  • Lördag 10 jan 2015 2015-01-10
E-post

ESLÖV En man, 27 år gammal, har skjutits med livshotande skador som följd i Eslöv under eftermiddagen och händelsen rubriceras som försök till mord. – Vi har vittnesuppgifter och söker aktivt efter fler vittnen, säger Nils Norling hos Skånepolisen.

Mannen, som är 27 år gammal, sköts ned på öppen gata i centrala Eslöv. Larmet inkom klockan 13.55 och mannen transporterades till universitetssjukhuset i Lund med livshotande skador. När Nyheter Idag kontaktar Skånepolisen är de mycket förtegna om det inträffade.

– Vi går inte in på fler detaljer än att han är 27 år gammal, säger Nils Norling vid Skånepolisen till Nyheter Idag.

Tidningen Kvällsposten skriver att det finns flera vittnen till händelsen och att uppgifter gör gällande att mannen skjutits på nära håll. Men polisen vill komma i kontakt med fler som kan ha sett händelsen.

– Vi har vittnesuppgifter och vi söker aktivt efter fler vittnesuppgifter, säger Norling i telefonen.

”Det kom mycket blod”

En boende i området har talat med Kvällsposten som berättar att det var dramatiska scener som utspelade sig på öppen gata i centrala Eslöv. Han ska ha hört en smäll och sedan att någon skrek ihållande.

– Folk började rusa dit. Ett par kvinnor började göra hjärt- och lungräddning och man kunde också se hur killen blödde. Det kom rätt mycket blod, säger han till Kvällsposten.

När Nyheter Idag talade med polisen vid 22-tiden på lördagskvällen fanns inga ytterligare uppgifter om mannens tillstånd mer än att skadorna var livshotande och att han vårdas på sjukhus. Vi kommer följa händelseutvecklingen när mer information finns att tillgå.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag