28-åring åtalas för våldtäkt mot äldre kvinna

Genrebild.
  • Onsdag 3 nov 2021 2021-11-03
E-post 115

GÖTEBORG En 28-årig man åtalas nu för att ha förgripit sig mot tre kvinnor i 20-, 80- respektive 90-årsåldern, rapporterar SVT. Enligt åklagaren våldtog han en av de äldre kvinnorna.

I början av juni ska mannen ha rånat den yngre kvinnan och utsatt henne för ett våldtäktsförsök. Senare samma natt ska han ha tagit sig in i en äldre kvinnas lägenhet och även utsatt henne för ett försök till våldtäkt.

I slutet av juni slog mannen till igen, enligt åtalet. Han ska då ha tagit sig in i en äldre kvinnas hem, troligen via fönstret, och våldtagit henne.

Mannen åtalas också för två fall av grov stöld. Enligt kammaråklagare Anna Larsson finns det ingen känd koppling mellan de tre brottsoffren.

DNA-topsning ledde till att mannen kunde gripas och han har varit häktad sedan början av juli. Han nekar till anklagelserna.

Enligt stämningsansökan, som Nyheter Idag har tagit del av, är mannen utländsk medborgare och åklagaren yrkar på att han ska utvisas från Sverige med förbud att återvända i 15 år.

Om den första attacken står det bland annat att mannen förde in en trasig glasflaskhals under kvinnans kjol. I det andra fallet klippte han upp kvinnans trosor och nattlinne medan hon sov.

I det tredje fallet, där kvinnan våldtogs, ska mannen bland annat ha tagit stryptag på kvinnan, bitit henne och hållit för hennes mun.

Läs även: Patientjournaler blev ett verktyg för hedersförtryck

Läs även: Lurad på teven – drog en rövare om pistolhot för att Polisen skulle göra något

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag