45-årig lärare ryter ifrån – tycker ordet ”bästis” är förlegat

Genrebild. Foto: Marco Verch
  • Tisdag 23 okt 2018 2018-10-23
E-post 110

STOCKHOLM Läraren Pernilla Olsson upprörs över ”bästis-normen”. ”Bästis-kalendern” har delats ut till 110 000 barn i årskurs två vilket får Olsson att se rött.

110 000 skolelever i årskurs två har fått den så kallade ”Bästis-kalendern”. Kalendern delas ut av stiftelsen ”Aktiv skola”, men den får läraren Pernilla Olsson att ryta ifrån, uppger Expressen.

Olsson är en 45-årig mellanstadielärare från Stockholm som skriver upprört på sociala medier om att ”Bästis-kalendern” är diskriminerande. När hon berättar om kalendern är orden skarpa och Olsson är upprörd.

– Begreppet ”bästis” är så förlegat att det minsta man kan begära är att inte skicka ut sådant material. Värst av allt är det finns ensamma barn som inte har någon, där ”en bästis” är riktigt långt bort. Att då få sådant material utdelat i skolan … det är ångest.

Olsson berättar att hon vill motverka ”bästis-normen” genom att bredda begreppet ”kompisar” till att bli mer inkluderande. Hon anser att vänner inte ska rangordnas, människor ska inte exkluderas och ett utbyte av begreppet bästisar ska uppmuntras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag