5 tips för att överleva höstrusket som du inte klarar dig utan

  • Måndag 22 sep 2014 2014-09-22
E-post

HÖSTRUSK Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut SMHI förutspår regnkaos och höststormar under de kommande veckorna. I dessa tider räcker det inte med ett billigt Claes Ohlsson paraply för 9,50. Dock ska du alltid ha ett stadigt paraply med ett rejält handtag.

Vi presenterar listan som håller dig torr från huvudet och nedåt.

5. Ha alltid med ett par reservstrumpor

De flesta vuxna människor ratar gummistövlar för stil. Det många inte vet är att man kan ha kakan och äta den samtidigt. Med ett par reservstrumpor i väskan kan du gå runt och vara fin utan att med dyngsura strumpor lida pin.

4. Plastkassar är din vän

Att bli dyngsur är inte bara farligt, det är även ovärdigt. En plastkasse kanske inte följer modet men det är en räddare i nöden när regnet faller som tyngst. Får lätt plats i fickan.

3. Skaffa en bra väderapp till din lur

Den inbyggda appen i all ära, det krävs något kraftfullare för det svenska rusket. Vi rekommenderar Yahoo väder som skickar dig dagliga aviseringar, har information om nederbörd och massa andra häftiga funktioner.

2. Använd INTE mockaskor

Materialet drar åt sig vatten och bildar stora fula fläckar. Undvik i alla lägen, barfota är att föredra.

1. Tappat telefonen i vattenpölen? Använd ris för att laga

När olyckan är framme är det tålamod och ett par deciliter ris som gäller. Stäng av telefonen, lägg den i en skål med ris som täcker upp hela och vänta i 24 timmar. Riset suger åt sig fukten och simsalabim är din telefon som ny igen.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag