Mördaren kan ha väntat ut sitt offer i skogen

Foto: Nyheter Idag/Ulricehamns kommun/Sören Håkanlind
Foto: Nyheter Idag/Ulricehamns kommun/Sören Håkanlind
  • Torsdag 26 okt 2017 2017-10-26
E-post 1

ULRICEHAMN Den gärningsman som mördade en kvinna i Ulricehamn i förrgår kan ha väntat på henne i skogen. Det säger Lena Matthijs, polisområdeschef i Borås, rapporterar Expressen.

Ett 40-tal poliser uppges nu arbeta med utredningen av det misstänkta mordet på kvinnan, som var runt 60 år gammal. Ingen har ännu gripits och enligt polistalesmannen Hans Lippens saknar man uppslag.

Polisområdeschefen Lena Matthijs säger att polisen har tre olika hypoteser som man arbetar utifrån. Antingen är mordet relaterat till något privat, hennes arbete eller så blev hon ett slumpmässigt offer för en galning.

Det finns även misstankar om att en eventuell gärningsman uppehållit sig i Lassalyckan dagarna innan mordet. Polisen vill därför få in tips om observationer som folk har gjort i området dagarna innan.

Matthijs själv befann sig bara några hundra meter från mordplatsen i förrgår eftermiddag. Hon var då på golfbanan precis intill och spelade golf.

– Jag var ganska ensam och den enda som spelade där då. En stor del av min golfrunda var jag inom höravstånd, men jag hörde ingenting, säger hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag