6,6 miljoner flyktingar på väg till Europa och antalet ökar kraftigt

Foto: Vito Manzari / Wikimedia Commons
Genrebild. Foto: Vito Manzari / Wikimedia Commons
  • Onsdag 24 maj 2017 2017-05-24
E-post 3721

TYSKLAND Antalet flyktingar som strävar efter att nå Europa har de senaste tre månaderna ökat från 5.950.000 till 6.600.000, rapporterar den tyska tidningen Welt efter att de tagit del av hemliga dokument från den tyska säkerhetstjänsten.

Antalet flyktingar i länderna söder och öster om Medelhavet som strävar efter att nå Europa har ökat kraftigt sedan årsskiftet. Detta visar hemliga dokument upprättade av den tyska säkerhetstjänsten, rapporterar den tyska tidningen Welt.

Dokumenten sägs visa att i länderna i norra Afrika, Jordanien och Turkiet väntar upp till 6,6 miljoner flyktingar på att fortsatta resan mot Europa. Siffrorna var aktuella i slutet april 2017. I slutet av januari var siffran 5.950.000, vilket motsvarar en ökning med nästan tolv procent på endast tre månader.

På balkanrutten sägs ytterligare 79 000 flyktingar befinna sig varav 62 500 enbart i Grekland. Det land som är satt under hårdast press av båtanländande flyktingar är Italien. I slutet av April 2017 hade 37.300 flyktingar anlänt dit sedan januari. Enligt rapporten kommer 55 procent från Nigeria, Bangladesh, Guinea, Elfenbenskusten och Gambia.

Det tyska regeringspartiet CDU vill möta utvecklingen som avslöjas i dokumenten både genom att bekämpa orsakerna till att människor flyr, men också genom att göra det svårare att ta sig till Europa. En strategi som skall utgöra en del i partiets valplattform för parlamentsvalet 2017. Under rubriken ”Leva fritt och säkert i Tyskland” skriver partiet att man strävar efter fler avtal i linje med det man slöt med Turkiet 2016. Särskilt med länderna i Nordafrika.

”Båtflyktingar som räddas från att drunkna i Medelhavet bör föras tillbaka i samråd med de länder där de startade resan”, skriver partiet i sitt valmanifest.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag