70 procent av M-väljarna: Fortsätt samtala med SD

Jimmie Åkesson (SD) har anledning att vara glad. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 1 sep 2017 2017-09-01
E-post

SVERIGE Hela 70 procent av de moderata väljarna vill att samtalen mellan M och SD fortsätter. Det visar en undersökning från Aftonbladet/Inizio. – Man ska komma ihåg att de moderater som inte uppskattade öppningen till Sverigedemokraterna lämnade partiet, säger Karin Nelsson, analyschef på Inizio.

Samtalen mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna bör fortsätta. Det tycker 70 procent av de moderata väljarna enligt en undersökning från Aftonbladet/Inizio. Förklaringen ligger i att de som varit kritiska till SD-samtal redan har lämnat partiet, enligt Inizios analyschef Karin Nelsson.

– Man ska komma ihåg att de moderater som inte uppskattade öppningen till Sverigedemokraterna lämnade partiet. Det är en av förklaringarna, trots att det var just det draget som gjorde att Anna Kinberg Batra tappade så mycket stöd. De väljare som är kvar är de som slutit upp på den linjen, säger hon.

Hur Moderaterna ska förhålla sig till Sverigedemokraterna har kommit att bli en central fråga inför valet av nästa partiledare. Till SVT Nyheter förklarar partiledarkandidaten Ulf Kristersson att han inte vill se ett samarbete med SD om han blir vald att leda partiet.

– Nej det är inte aktuellt, vi samarbetar med alliansen. Det har hänt att både sverigedemokrater och socialdemokrater tycker precis som vi. Det viktigaste är att vi står upp för våra väljare och för vår egen politik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag