8-årig pojke död efter att ha knuffats framför tåget – man från Eritrea gripen

CC BY-SA 3.0
Foto: L.Willms/CC BY-SA 3.0
  • Måndag 29 jul 2019 2019-07-29
E-post 2847

FRANKFURT En åttaårig pojke mördades på måndagen när han och hans mamma med flit knuffades ner på rälsen framför ett höghastighetståg av en 40-årig man från Eritrea. Det uppger tysk polis enligt Hessenschau. – Medan mamman lyckades rädda sig själv till en gångbana mellan spår sju och åtta, så blev hennes barn påkört av tåget och dog omedelbart, uppger en talesperson för polisen.

Det var ett höghastighetståg på väg in på stationen i Frankfurt som körde på den åttaårige pojken strax efter tio på måndagsförmiddagen. Lokal polis uppger att en 40-årig eritreansk man som greps kort därefter knuffade pojken och hans mamma framför tåget, och mamman lyckades ta sig ur vägen.

Mamman hade stått med sin son på en perrong på Frankfurts tågstation när de blev nerknuffade av en för dem okänd person.

Flera barn fanns i närheten när det hela utspelades enligt vittnen.

Enligt uppgift ska den misstänkte mannen ha försökt knuffa ytterligare en person ner på tågbanan.

Händelsen utreds som ett misstänkt mord.

 

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag