87 influencers vädjar till Löfven: ”Kör över oss”

Statsminister Stefan Löfven. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 25 jan 2019 2019-01-25
E-post 3279

SVERIGE I en debattartikel i Expressen uppmanar 87 så kallade influencers statsminister Stefan Löfven (S) att ”köra över” svenska folket för att rädda klimatet: ”Ingen minns en statsminister som strök väljarna medhårs.”

Stefan Löfven bör införa politik som hejdar den globala uppvärmningen – oavsett vad svenska folket tycker om saken. Svenskarna är nämligen ”som en nation av tonåringar utan konsekvensanalys”. Det tycker 87 influencers ”som tillsammans når minst 2,1 miljoner människor varje vecka”, däribland skådespelaren Eva Röse, bloggaren Malin Wollin och kriminologen Nina Rung.

”Vi behöver någon som styr om en nation av över-dagen-flygande karriärister till en nation av skypeande eko-aktivister. Vare sig vi vill eller inte. Denna någon är du”, skriver undertecknarna.

Eftersom svenskarna inte kan hantera sin frihet är det upp till Löfven att exempelvis förbjuda styckförpackade paprikor i plast och höja priset på flygresor så att vi istället tar tåget. Undertecknarna vill att statsministern ska ”uppfostra oss att bli bättre människor”.

”Släpp taget om väljarstödet”

Vissa svenskar kommer säkert att ”sura” när de blir överkörda av sin statsminister. Men så småningom kommer Löfven att hyllas, menar undertecknarna: ”Ingen minns en statsminister som strök väljarna medhårs.”

”När ozonhålet växte på grund av freoner så handlade politikerna snabbt, skakade hand över nationsgränserna och gjorde skillnad. Det kan du se till att ni gör igen. Gå först, våga vara obekväm. Släpp taget om väljarstödet och kör över oss och våra klimatkatastrofala vanor. Vi står bakom dig.”

På Facebook kommenterar Ann Heberlein debattartikeln, som hon tolkar som ett upprop för diktatur:

Även på Twitter har artikeln väckt reaktioner.

Läs även: Därför ska myndigheterna anlita influencers

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag