9-årig pojke sprang ifrån rånare: ”Gjort helt rätt”

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 15 mar 2022 2022-03-15
E-post 1425

STOCKHOLM På måndagskvällen utsattes en nioårig pojke för ett rånförsök av ett gäng på Södermalm i Stockholm. Pojken lyckades dock springa ifrån rånarna.
– Han agerade bra som sprang, säger Viktor Adolphson, yttre befäl på Södermalmspolisen.

Viktor Adolphson skrev först om händelsen på Twitter. När Nyheter Idag når honom på telefon berättar han mer detaljerat om händelseförloppet.

Den nioårige pojken var på väg hem från en träning när ett gäng ungdomar ropade på honom. Det skedde vid en korvkiosk nära Ringvägen vid 18-tiden.

– Som en snäll och väluppfostrad kille stannar han till och ser vem som ropar. Då står fyra ungdomar, i 16-årsåldern som han uppfattar dem, två killar och två tjejer… Tjejerna gör väl egentligen inte så mycket, utan de står och fnittrar och tycker det är roligt i bakgrunden hela händelseförloppet, berättar Adolphson.

– Den ena killen säger åt honom att: ”Ge mig allt du har, annars ska vi slå ihjäl dig.” Samtidigt står den andra killen med handen innanför jackan som att han har ett vapen. Men eftersom han är alert, den här killen, vänder han blixtsnabbt om och börjar springa.

Pojken hade nära till sin bostad och lyckades slå igen porten framför näsan på gänget.

– Då ger de upp och springer därifrån, berättar Adolphson.

Han säger att polisen larmades en och en halv timme senare, och att polisen då inte kunde hitta gänget. Pojken uppgav att han inte kände igen förövarna.

– Vi pratade om det som hade hänt och att han hade agerat bra som sprang och gjort helt rätt, säger Adolphson.

En anmälan om rånförsök upprättades och nu ska ärendet utredas.

Läs även: Yngling döms för blodigt rånförsök och en rad andra våldsbrott

Läs även: Kvinna döms till 12 års fängelse – tog till kniven efter hundbråk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag