9 av 10 kriminella vägrar covidtest – slipper utvisning

Foto: Public Domain
  • Torsdag 27 maj 2021 2021-05-27
E-post 404

SVERIGE Uppåt 90 procent av de som ska utvisas för att de har dömts för brott slipper utvisning genom att vägra testa sig för covid-19. Detta enligt polisens nationella operativa avdelning, rapporterar Expressen.

Nyheter Idag har tidigare tagit upp att kriminella migranter slipper utvisning om de vägrar ta ett covidtest. Detta då de flesta länder kräver att man visar att man inte är smittad för att få komma in i landet. I Sverige måste testet ske frivilligt.

90 procent av de kriminella som ska utvisas efter avtjänat fängelsestraff stoppar sin utvisning på detta sätt, rapporterar nu Expressen. Det handlar i vissa fall om personer som har begått grova brott som mord och våldtäkt.

Enligt gränspoliser som Expressen har pratat med är det också vanligt att de som har nekats asyl använder detta kryphål för att få stanna i Sverige. De kriminella som vägrar covidtest placeras i förvar medan andra släpps på fri fot med anmälningsplikt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag