95 nya dödsfall i covid-19 rapporterade – totalt 4 220

  • Onsdag 27 maj 2020 2020-05-27
E-post 735

SVERIGE Det senaste dygnet har 95 nya dödsfall i covid-19 i Sverige rapporterats in enligt Folkhälsomyndighetens uppgifter på onsdagens pressträff. Totalt har nu 4 220 människor rapporterats avlidna i covid-19-utbrottet i Sverige – mer än tre gånger så många som i de nordiska grannländerna tillsammans.

På onsdagens pressträff sade statsepidemiologen Anders Tegnell att antalet konstaterade sjuka personer i covid-19 nu ökar igen efter att det minskat under en period. Någon förklaring till ökningen har inte Folkhälsomyndigheten.

–  Väldigt tråkigt att så många fått sätta livet till i pandemin i Sverige, sade Tegnell.

Antalet inrapporterade dödsfall det senaste dygnet är 95. Vilket tar den totala dödssiffran i covid-19 i Sverige till 4 220. De nordiska grannländerna Danmark (totalt 565 dödsfall), Finland (312) och Norge (235) har de senaste dagarna rapporterat inga eller några enstaka nya dödsfall per dag.

Sverige har de senaste dagarna rapporterat in fler avlidna än tidigare katastroflandet Spanien. Tisdagssiffrorna: Spanien 35 dödsfall rapporterade – Sverige 96.

Antalet avlidna i covid-19 i Sverige har också ökat sett över den senaste sjudagarsperioden ( 389 avlidna, 21-27 maj) jämfört med perioden innan ( 371 avlidna, 14-20 maj).

Statsminister Stefan Löfven sade för en vecka sedan i en intervju med Sydsvenskan om coronastrategin att den svenska modellen fungerat även om han beklagade att så många äldre fått sätta livet till.

– En positiv sak är att allt fler ser betydelsen av att vi har ett starkt samhälle. Att vi hjälps åt. Väldigt många har tagit rekommendationerna från myndigheterna på stort allvar. Den delen av den svenska modellen har fungerat, sade han till Sydsvenskan.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag