Abdi Daher försökte våldta pensionär i Sölvesborg: ”Är du inte tyst slänger jag dig i viken”

Abdi Daher Foto: Polisen
  • Söndag 4 apr 2021 2021-04-04
E-post 3140

SÖLVESBORG 23-årige Abdi Daher försökte annandag jul 2019 att våldta en kvinnlig pensionär som var ute och gick en morgonpromenad i Sölvesborg. Nu döms han till 20 månaders fängelse vilket med svensk tvåtredjedelsfrigivning innebär att han kommer att släppas fri i början av 2022.

Kvinnan, som enligt Fria Tider är över 80 år gammal, var ute och gick en morgonpromenad i Sölvesborg med sina stavar på annandagen 2019, något som Sveriges Radio rapporterade om.

I förhör berättar kvinnan att hon mötte en man som senare visade sig vara Abdi Daher när hon befann sig vid Sölvesborgsviken.

Efter ett tag upptäckte kvinnan att mannen följde efter henne på cirka tio meters avstånd. Hon blev rädd och försökte skaka av sig Daher men han sprang ikapp henne och tog ett hårt tag kring hennes båda armar. När kvinnan försökte skrika höll Daher för hennes mun och hotade: ”skriker du mer så kastar jag dig i vattnet”.

Därefter tvingade han ner sitt offer på marken, slog henne i ansiktet och sa: ”Jag ska knulla dig” medan han försökte slita av hennes kläder.

Våldtäktsförsöket avbröts av en annan kvinna som var ute och promenerade. Hon säger i ett vittnesförhör med polisen att hon inte vågade gå fram och stoppa våldtäktsförsöket men att Daher förmodligen blev störd av hennes närvaro och därför sprang därifrån. I förhöret ger hon en beskrivning av våldtäktsförsöket.

”[Vittnet] kommer också ihåg kvinnans hjärtskärande skrik.”

Prova en prenumeration för 69 kronor i månaden och läs om:

– domen

– Fattah Dahers bortförklaring

– brottsoffrets rädsla efter våldtäktsförsöket

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag