AfD-politiker svårt misshandlad

Bild: Faksimil Facebook
  • Tisdag 8 jan 2019 2019-01-08
E-post 376

BREMEN En AfD-politiker i Bremen i Tyskland blev nedslagen och svårt misshandlad på måndagseftermiddagen. Polisen i Bremen tror att överfallet är politiskt motiverat.

Frank Magnitz, ledare i för det nationalkonservativa Alternative für Deutschland i Bremen, överfölls och misshandlades svårt i stadens centrum på måndagseftermiddagen, rapporterar Daily Mail.

Enligt AfD överfölls Magnitz av tre maskerade män. ”De slog honom med en träpåk tills han var medvetslös och sparkade honom när han låg på marken” skriver partiet i ett uttalande på Facebook. Misshandeln ska ha avbrutits av en byggnadsarbetare.

– Med tanke på offrets arbete, tror vi att det var en politiskt motiverad attack, säger polisen i Bremen.

Läs även: Ny mätning: AfD större än Socialdemokraterna

AfD:s ledare Joerg Meuthen skrev på Twitter att Magnitz ”nästan blev ihjälslagen” i ett ”fegt och motbjudande överfall”.

Överfallet fördömdes även av ledamöter från Socialdemokraterna och De Gröna samt en talesperson för Angela Merkel.

Nyligen utsattes en AfD-lokal i Sachsen för ett sprängattentat. Ingen skadades det i attentatet, och tre personer har gripits misstänkta för dådet.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag