Afghan häktad för barnvåldtäkter

Foto: Pixabay
  • Fredag 25 okt 2019 2019-10-25
E-post 1895

VÄXJÖ En afghansk medborgare i 20-årsåldern häktades i veckan misstänkt för en rad barnvåldtäkter.

Afghanen misstänks på sannolika skäl ha begått tre våldtäkter mot barn under sommaren 2018. En av våldtäkterna betecknas som grov.

Kammaråklagare Lise-Lotte Norström säger att det rör sig om ett och samma offer, en person under 15 år. Hon vill inte gå in på om det är en flicka eller pojke, eller vilken relation målsägande och den misstänkte har haft.

Mannen häktas då det finns risk för att han annars försöker undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.

Mannen förnekar brott och är tidigare ostraffad. Åtal ska väckas senast den 5 november.

Läs mer: Ensamkommande afghan döms för våldtäkt mot 11-årig flicka

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag