Afghaner misstänks för mord på 13-årig flicka i Österrike

Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz. Foto: EPP
  • Söndag 4 jul 2021 2021-07-04
E-post 1676

ÖSTERRIKE Tre afghaner har gripits misstänkta för att ha mördat en 13-årig flicka i Österrike, rapporterar Euronews.

Det var förra lördagen som flickans kropp hittades utomhus i ett bostadsområde i Wien. En obduktion har visat att hon kvävdes till döds, och polisen misstänker att hon blev drogad och utsatt för sexuella övergrepp innan hon dog.

Tre män har gripits misstänkta för inblandning i mordet, och polisen söker efter en fjärde misstänkt. Samtliga är från Afghanistan och i åldrarna 16–25. Polisen tror att flickan frivilligt kom till en av männens lägenhet.

Efter att det blev känt att de misstänkta är afghaner har regeringspartiet ÖVP, med förbundskansler Sebastian Kurz i spetsen, lovat att påskynda utvisningarna av kriminella invandrare.

– Det kommer inte att bli något stopp för utvisningar till Afghanistan med mig, har Sebastian Kurz sagt enligt Euronews.

En av de misstänkta är en 18-åring som har dömts för narkotikabrott och stöld, och som har överklagat sitt utvisningsbeslut. En av de andra misstänkta uppges vara en 16-årig asylsökande.

Läs även: Kvinna våldtogs på nattbuss – föraren döms

Läs även: Blottare försökte kasta kvinna i kanal och sparkade hund

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag