Afghanledarens krav: Regeringen ska betala alla kraven

  • Torsdag 14 sep 2017 2017-09-14
E-post 9384

STOCKHOLM Ledaren för afghanernas sittdemonstration, Fatemeh Khavari, blir intervjuad av Nyheter Idag. I intervjun får Fatemeh frågan hur alla kraven som demonstranterna ställer ska finansieras. Fatemeh svarar att pengarna finns och att regeringen får lösa det.

Fatemeh Khavari är ledare för den afghanska sittdemonstrationen i Stockholm. Organisationen som står bakom sittdemonstrationen, Ung i Sverige, ställer flera krav gentemot regeringen. Organisationens främsta krav är att stoppa alla utvisningar till Afghanistan. De andra kraven som ställs är att LSS-bidraget måste höjas, att BB-ockupanterna i Sollefteå måste få stöd och att pensionerna ska höjas.

När Nyheter Idag frågar Fatemeh hur det är tänkt att alla kraven ska finansieras svarar hon att det handlar om att inte ställa grupper mot varandra.

– Vi höjde rösten för de andra för att vi vill visa att motsatta grupper inte vill stå emot varandra, de står bredvid varandra.

Nyheter Idag trycker vidare med frågan om hur det är tänkt att en begränsad mängd resurser ska räcka till för att genomföra alla kraven som ställs.

– Det finns pengar men det är regeringen som säger: nej ni måste vara mot varandra för ni ska inte få igenom era krav. Ni ska alltid vara svaga i samhället. Ni måste vara utsatta i samhället för ni ska inte få era rättigheter. Men vårt främsta mål är att stoppa utvisningar till Afghanistan och därför sitter vi här. Men anledningen till varför vi höjt rösten för pensionärerna är för att det är pensionärerna som har byggt det här landet och det är de som bestämmer, de är de som röstar i valen. Det är de som bestämmer och de som har byggt landet, därför måste vi hjälpa dem. Vi måste hjälpa varandra.

Fatemeh fortsätter med att hon inte förväntade sig att bli intervjuad och att hon inte har svaren på alla våra frågor. Hon anser att det är regeringens uppdrag att se till att deras krav finansieras.

Bli PLUS-medlem för att se hela intervjun.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Exklusiv intervju med ledaren för afghanernas demonstration

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag