Afghansk ensamkommande i vansinnesattack med yxa och kniv – Tre allvarligt skadade

Gärningsmannen ska vara skjuten till döds av polis. Foto: Twitter @huethi89
  • Tisdag 19 jul 2016 2016-07-19
E-post 1248

TYSKLAND En man beväpnad med yxa och kniv ska ha genomfört en vansinnesattack på ett tåg i Tyskland. Tre personer är allvarligt skadade och ytterligare fjorton vårdas för att de är chockerade. Det rapporterar den engelskspråkiga tevekanalen Sky News.

Vansinnesdådet, där tre personer skadades allvarligt, inträffade i närheten av den tyska staden Würzburg, i norra Bayern, efter klockan tio på måndagskvällen. En man har gått till attack med yxa och kniv ombord på ett tåg som trafikerar sträckan mellan Würzburg-Heidingsfeld och Ochsenfurt, rapporerar den tyska tidningen Focus.

Tåget stod inne på perrongen i Heidingsfeldt när attacken ägde rum. Under attacken ska en passagerare dragit i nödbromsen på tåget. När mannen, efter attacken, sprang iväg från platsen sköts han av polis.

Gärningsmannen: Ensamkommande från Afghanistan

Klockan 23.59 skriver Focus att Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann bekräftar att gärningsmannen var en 17 år gammal afghansk kille som kommit till Tyskland som ensamkommande. Herrmann berättar även att de som attackerats ådrog sig livshotande skador.

Förutom de tre personer som skadats allvarligt fick ytterligare en person lindriga skador. Efter attacken stannade 14 personer kvar på tåget, de var inte skadade, men däremot chockerade.

Järnvägslinjen mellan Ochsenfurt och Würzburg Main stängdes av i samband med att räddningspersonal arbetade med att ta hand om de skadade i det blodiga dramat på tåget.

Nyhetsbyrån Reuters skriver på Twitter att den 17-årige gärningsmannen skjutits till döds av polis.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag