Afghansk invandrare knivmördade 19-åring och skadade nio i vansinnesdåd i Lyon

Foto: Fransk polis/Google Maps
  • Söndag 1 sep 2019 2019-09-01
E-post 2281

LYON  33-årige afghanen Sultan Marmed Niazi greps av fransk polis på lördagen efter ett vansinnesdåd där afghanen med kniv attackerade en grupp människor vid en busshållplats. En 19-årig man dog av skadorna och nio är skadade, varav tre personer allvarligt, uppger Daily Mail.

Attacken skedde mitt på lördagen vid en busshållplats utanför tunnelbanestationen Laurent Bonnevay i stadsdelen Villeurbanne i Lyon. Beväpnad med en kökskniv och ett metallspett gick Sultan Marmed Niazi till attack mot människor som väntade på bussen.

En 19-årig man som var på väg till en musikfestival dog av sina skador. Nio ytterligare personer skadades i attacken, varav tre uppges vara allvarligt skadade, de sex övriga ska enligt Daily Mail vara lindrigt skadade.

Afghanen greps senare av polis efter att passerande vittnen hållit kvar honom.

Polisen tor att Sultan Marmed Niazi agerat ensam. Han har i förhör gett ett förvirrat intryck, enligt Valeurs Actuelles.

Enligt polis verkar det inte som att någon av de attackerade var ett utvalt mål för afghanen.

– Det verkar som om det var helt slumpmässigt valt, säger en poliskälla till The Sun.

Den gripne afghanen Niazi ska enligt poliskällan ha gett minst tre olika skäl för attacken. Men inget som är kopplat till någon terroristorganisation, enligt The Sun.

Två filmer som publicerats på Twitter uppges visa hur afghanen kontrolleras av passerande i väntan på polis.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag