Afrikan åtalas för ”otrohetskontroll” mot sin fru

Foto: Pixabay
  • Söndag 10 feb 2019 2019-02-10
E-post 1994

MALMÖ En afrikansk man åtalas för att ha våldtagit sin fru genom att stoppa in ett finger i hennes underliv för att kontrollera om hon varit otrogen mot honom. Samtidigt befann sig parets dotter i rummet och bevittnade händelsen.

Mannen, som är i 30-årsåldern och medborgare i ett afrikanskt land, åtalas vid Malmö tingsrätt för att flera gånger ha hotat sin fru med våld. Enligt åtalet har han hotat med att kasta kokande vatten över henne, skära henne med kniv och krossa hennes huvud. Detta ska ha hänt under det senaste halvåret i parets bostad.

I början av året skedde den händelse som rubriceras som våldtäkt. Mannen förde då in handen innanför fruns trosor och stoppade in ett finger i hennes underliv för att kontrollera om hon varit otrogen. Därefter hämtade han toalettpapper som han stoppade upp i kvinnans underliv och ”rörde runt”.

Samtidigt befann sig parets gemensamma dotter i samma rum och i samma soffa som våldtäkten ägde rum i.

Mannen förnekar brott och menar att kvinnan ska ha deltagit i ”otrohetskontrollen” frivilligt. Hon säger att han under förhållandet varit svartsjuk och utövat kontroll mot henne, vilket gör att hon är rädd för honom. Åklagaren yrkar på att han utvisas och förbjuds att återvända till Sverige.

Läs även: Afghanmamma som slog sina barn får kortat straff – visste inte att det var olagligt

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag