Afrikansk fotbollshjälte bets ihjäl av sina egna hundar

Bild: Privat/Steph Skardal/Trixie/CC BY 2.0
  • Torsdag 12 jan 2023 2023-01-12
E-post

1984 tog fotbollsspelaren Philemon Mulala sitt Zambia till final och en följande seger i östafrikanska cupen genom att göra två mål mot Kenya. Nu har han hittats död i sitt hem i Sydafrika – ihjälbiten av sina egna hundar.

Den zambiska före detta fotbollsspelaren Philemon Mulala, 60, har avlidit i sitt hem i Lichtenburg, Sydafrika, efter att ha angripits av sina egna hundar, rapporterar News24.com.

Läs även: Fotbollsspelare ihjälslagen efter match

Mulalas hustru ska ha varit upptagen på andra sidan av huset när hon hörde hundarna skälla i samband med ett strömavbrott.

– Hon brydde sig inte om att gå och kolla vad som var fel, då deras hus ligger på en livlig gata, och hundarna skäller ofta på fotgängare och fordon som passerar säger polisens talesperson kapten Sam Tselanyane.

Efter strömavbrottet hittade hon maken livlös i trädgården.

– Hon skyndade sig ut för att upptäcka att hennes make hade bitits av hundarna, två staffie-pitbull-korsningar och en av okänd ras, säger Tselanyane.

Polis och sjukvårdare larmades till platsen, där Mulala dödförklarades. Hundarna har flyttats från platsen.

Philemon Mulala blev fotbollshjälte för sitt hemland Zambia när han gjorde matchens enda två mål i semifinalsegern mot Kenya i östafrikanska cupen 1984. Zambia vann sedan finalen mot Malawi på straffar, vilket var landet hittills största fotbollsframgång.

Mulala inledde sin karriär i zambiska Mufulira Wanderers, och värvades senare till sydafrikanska Cape Town Spurs.

Läs även: Hundtjuv greps av polisen – svarade med bitattack

Läs även: Gais sparkar fotbollsspelare – delade Andrew Tate-video

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag