Aftonbladet och Expressens researcher anklagar magasinet Neo för antisemitism

Mathias Wåg menar att magasinet Neo sprider antisemitism. Bilden är ett montage. Foto: Faksimil magasinetneo.se / twitter.com
  • Måndag 23 feb 2015 2015-02-23
E-post 125

STOCKHOLM Guldspadevinnaren Mattias Wåg påstår att magasinet Neo sprider antisemitism. Det är begreppet ”postmarxism” som Wåg menar är problematiskt. – Jag har ingen kommentar till det där, skriver chefredaktören Paulina Neuding till Nyheter Idag.

Både Aftonbladet och Expressen har anlitat Mathias Wåg, som ingår i Researchgruppen, när man granskat intolerans och rasism hos konkurrerande medier på nätet. Bland annat belönades en av granskningarna med en guldspade. Nu har Wåg hittat ytterligare intolerans, denna gång i det liberala magasinet Neo, genom en Essä skriven av Marika Formgren.

Ordet postmarxism är antisemitiskt enligt Wåg

Essän handlar bland annat om åsiktsfrihet och om problematiken med att störa ut människors tal med vuvuzelakonserter. I essän resonerar Formgren runt relativisering och kritiserar även vänstern och vad hon kallar ”värdegrundsdemokrati”. I samma text används även begreppet ”postmarxism”.

Wåg menar att begreppen ”kulturmarxism” samt det begrepp Formgren använder i sin essä, ”postmarxism”, egentligen är ett uttryck för en antisemitisk teori.

När Nyheter Idag kontaktar magasinet Neos chefredaktör Paulina Neuding via e-mail skriver hon ”Jag har ingen kommentar till det där”. Vi har även försökt att nå Mathias Wåg för en kommentar, men vi möts av en telefonsvarare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag